Final de la Copa d'Europa Esquí per a Discapacitats

Final de la Copa d'Europa Esquí per a Discapacitats
L’estació d’esquí de La Molina, ha estat el marc escollit per celebrar la Final de la III Copa d’Europa d’Esquí Alpí per a Discapacitats, els propers 27 al 29 de març de 2008. Per primera vegada l'estació serà la seu de les finals de la Copa d'Europa com a prova del gran nivell organitzatiu de l'estació.

Aquesta serà la tercera edició de la Copa d'Europa a La Molina. Les darreres temporades havien estat dues proves del circuit europeu que, amb motiu del éxit d'organització i de participació, han permés aquesta temporada ser la seu de la Final de la copa continental.

Països i participants inscrits

Participaran uns 120 corredors i corredores amb discapacitat física i/o sensorial de 20 estats diferents, entre els quals s'hi troba el Japó, Rússia, Suïssa, Itàlia etc., més unes 100 persones que formen els equips tècnics.

Participació d'Espanya

Un total de 28 participants, 14 esportistes, 5 guies, 9 tècnics formaran part de la selecció espanyola que competirà a la final de la III Copa d'Europa d'Esquí Alpí per a Discapacitats. D'aquesta selecció, dels quals 18 són catalans, 5 discapacitats físics, 4 invidents, 4 guies, i 5 tècnics inclòs el cap d'equip.

Disciplines

Les proves que es disputaran seran supergegant, gegant i eslàlom. Les competicions de tindran lloc a l'estadi Supermolina, que engloba les pistes de Comella, Estadi i Fontcanaleta.

Copa d'Europa discapacitats a la Molina

Categories

La competició s'agrupa en tres grans categories que inclou la participació masculina i femenina:

1- Standing: o drets, són les discapacitats que permeten esquiar dempeus, bàsicament són 3 grups:

- Discapacitats al tronc superior: amputacions de braç o paràlisis braquial
- Discapacitats al tronc inferior: amputats tibials, esquien amb dos cames amb la pròtesi
- Discapacitats al tronc inferior: amputats femorals, esquien amb una cama i uns estabilos. Els estabilos són una mena de crosses amb un petit esqui a la base que actua d'estabilitzador.


2- Sitting: o en cadira, són paraplegies, generalment lesions medul·lars però també altres com doble amputat, esquien amb una cadira monosquí i estabilos.


3- Visual impaired, o deficients visuals, són bàsicament dos grups:

- Cecs: esquien amb l'ajuda d'un guia que els dóna instruccions per un altaveu.
- Deficients Visuals: també esquien amb l'ajuda d'un guia.

Estadi de competició Supermolina

L'estadi on se celebraran les proves de súper gegant, gegant i eslàlom és un descens de reconegut prestigi i dificultat, especialment en la part del traçat que correspon a la pista Estadi.

Es troba al bell mig de l'estació en una zona molt accessible per a tothom que vulgui gaudir d'aquestes curses. Les proves, amb un desnivell d'uns 150 metres i sortida a 2066 metres, passaran per tota la pista Estadi i l'arribada serà a la pista Fontcanaleta. Es tracta de la mateixa pista on des de ja fa sis temporades es porta a terme les curses d'esquí alpí de Copa d'Europa i on aquesta temporada, els dies 19 i 20 de gener, s'ha celebrat la Copa del Món d'Snowboard.

Programa Copa d'Europa d'Esquí Alpí per a Discapacitats

Dimecres, 26 de març- Dia Oficial d'Arribada Equips
20:00h - 1a Reunió de capitans - Hotel


Dijous, 27 de març

07:00h - Obertura Telecadira - Estadi Catalunya
07:30h a 08:15h - Reconeixement SG 1a mànega
08:30h - Primer Súper Gegant
11:30h - Segon Súper Gegant
17:00h - 2ª Reunió de Capitans - Hotel


Divendres, 28 de març

07:00h - Obertura Telecadira - Estadi Roc Blanc
07:30h a 08:15 - Reconeixement GS 1a mànega
08:30h - GS 1a mànega
11:00h a 11:45h - Reconeixement GS 2ª mànega
12:00h - GS 2ª mànega
17:00h - 3ª Reunió de Capitans - Hotel
19:00h - Cerimònia d'entrega de premis Final Copa Europa - Palau de Congressos d'Alp


Dissabte, 29 de març

07:00h - Obertura Telecadira - Estadi Roc Blanc
07:30h a 08:15h - Reconeixement SL 1a mànega
08:30h - SL - 1a mànega
11:00h a 11:45h - Reconeixement SL 2ª mànega
12:00h - SL 2ª mànega
15:00h - Cerimònia d'entrega de premis - Àrea de meta

Copa d'Europa discapacitats a la Molina

Podeu seguir la Copa d'Europa per a Discapacitats online a www.paralympic.org. Últimes notícies sobre les competicions de la FIS, regles, notícies i xifres sobre els atletes i classificacions a http://www.paralympic.org/release/Winter_Sports/Alpine_Skiing/index.html i també podeu estar informats seguint la plana de referència de l'estat espanyol: Esquí Adaptado.

La Copa d'Europa, organitzada per la Federació Catalana d'Esports de Minusvàlids Físics conjuntament amb l'estació d'esquí i snowboard de La Molina, l'Ajuntament d'Alp i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, compta amb el suport del Consell Català de l'Esport, Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Cerdanya i Comitè Paralític Espanyol. Aquest és un esdeveniment de gran rellevància que es realitza per tercera vegada a tot Espanya. La Copa d'Europa d'Esquí Alpí per a Discapacitats, tornarà a ser un motiu més perquè sorgeixin sentiments d'equip, solidaritat i companyerisme.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído:

    Ofertes esquí Compra el teu forfet d'Aramon Vola al millor preu
    Ofertes vols barats a Suïssa Ofertes low cost a MuchoViaje.com Reserva hotel a Aragó